Το πορτοκάλι ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών η οποία στο σύνολό της παρουσιάζει ανάλογα χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό καθιστά τα εσπεριδοειδή μια δυναμική πηγή ευεργετικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ένα πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του εισοφάγου και του στομάχου κατά 50%
Παράλληλα αυτοί που τρώνε ένα πορτοκάλι την ημέρα, επιπρόσθετα από τις 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών που συστήνονται καθημερινά, έχουν 19% μειωμένο κίνδυνο για να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τα εσπεριδοειδή είναι η τάξη των φρούτων με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες
1. ΜΕΡΛΙΝ (WASHINGTON NAVEL)
2. ΝΑΒΕΛΙΝΑ (NAVELINA)
3. ΝΙΟΥ ΧΩΛ (NEW HALL)
4. ΝΑΒΕΛ ΛΕΪΤ (NAVELATE)
5. ΛΕΪΝ ΛΕΪΤ (LANE LATE)
6. ΦΙΣΕΡ (FISHER)
© Copyright 2011. Design by foodstandard web team